The Holly Private Hospital Logo

Holly Private Hospital, Construction of MRI Suite.

Parkside Hospital logo

Location Buckhurst Hill, Essex

The Holly Private Hospital hired Davis Construction to update their facilities with a new MRI suite that reflected the high standard of healthcare services they provide. The project was to be completed in an active hospital within a timeframe of 12 weeks.

Project In Detail.

The specialist works on The Holly to deliver a new MRI suite were carried out in a live hospital environment. This meant that every element of the project needed to be carefully controlled to ensure there was minimal disruption to patients and staff.

The work to deliver the new suite began with the removal of the existing MRI unit. To aid this removal and install the new unit, Davis Construction was required to temporarily remove and support the front wall of the hospital. Following this, the existing copper cage was removed and the old floor screed. We then re-levelled the floor with structural screed before installing the new stainless steel cage to shield patients outside the area while the machine is in operation.

We continued the work by installing medical gases and a new nurse call system, as well as completing all electrical and decorative aspects of the project. This included power, LED lighting, a suspended ceiling and flooring, all to the high standard that we are known for. All work was completed on time and within budget.

Davis Construction have successfully completed numerous projects for us over the past five years. They have always delivered a high-end product, along with a full service to the client. Works are always finished on time, within our budget and, on many occasions, with the client in occupation. I would not hesitate to recommend them or use them again in the future.

Alan Kelly Group Project Manager, Aspen Healthcare

View more projects

Get In touch.

+44 (0)1702 601000