Southend Council Logo

Shoeburyness Library Renovation.

Parkside Hospital logo

Location Southend-on-sea Essex

At the request of the Southend Borough Council, Davis Construction was asked to renovate the existing Youth Centre in Shoebury in order to create a new library. These works had to be completed within a 10-week timeframe.

Project In Detail.

Work was undertaken to transform the Youth Centre and integrate Shoeburyness Library. This involved the completion of a new library area, as well as a staff kitchen and male and female toilets.

We began the renovation with the wall partitioning and went on to install a new tile and grid suspended ceiling.

As well as installing the lighting and power, we made vital alterations to the existing ventilation system. Our bespoke solution to provide Shoeburyness Library with reception desks, as well as full decoration and flooring, was completed on time and within budget.

The new Library at the Shoeburyness Youth & Community Centre was our first project with Davis Construction. We found the Contract Manager and site agent to be very attentive and accommodating at all times. The work was finished to an excellent standard and was completed ahead of schedule. Needless to say, it was also completed within the contract sum. We have no hesitation in including them in tender lists for further projects.

Barrie Gibbard Partner, Ayshford Sansome Architects

View more projects

Get In touch.

+44 (0)1702 601000